Защо да изхвърлим дезодоранта си ? - Green For Beauty

Защо да изхвърлим дезодоранта си ?


Нови изследвания  откриха наличие на парабен естери в 99 процента от тъканите на жени с рак на гърдата . "Проучването разглежда 40 жени, които са лекувани в продължение на първичен рак на гърдата. В 60 процента от случаите, пет от различни естери са присъствали." Парабените са химикали с естроген-подобни свойства и естроген е един от хормоните участващи в развитието на рак на гърдата.

Дезодоранти и антиперспиранти са едни от основните източници на парабени, но фактът, че дори и тези, които според сведенията никога не са използвали тях, все още има парабени в тяхната гръдна тъкан,това ясно показва, че тези химически вещества, независимо от продуктите все пак проникват и се натрупват при млечната жлеза.
Важно е да се признае,че каквото и да слагаме върху кожата ни ,то се абсорбира и може да причини потенциални щети в бъдеще.

Тялото естествено се предпазва от прегряване чрез изпотяване. Така че, това е един нормален процес в случаи на интензивна физическа работа или горещо и влажно време. В случай на прекомерно изпотяване се нарича хиперхидроза.


Изпотяването е важна функция на тялото ни и то има голям брой  потни жлези. Повечето от тях се намират под нашите мишниците и те са най-активни.Лошото е ,че продуктите ,които използваме най-често прекъсват най-важният ни процес ,потенето, а не бива да спираме тази нормална функция за тялото ни ,единствено можем да се справим с неприятната миризма,но трябва да знаем ,че това са две различни неща.

За това заменете дезодорантите с натурални такива , или използвайте натурални алтернативи ,като кристали ,лимон или си направете сами .
На нашият пазар се предлагат голяма гама и различни алтернативни продукти ,можете да проверите и в онлайн био магазините като ZOYA , ЗЕЛЕН , БАЛЕВ-БИО 
Или опитайте домашните рецептни на Аz-jenata и bg-damma


Ще кача няколко домашни рецепти  в DIY HOME SPA








Споделете тази публикация за да стигне здравето до повече хора !



Няма коментари