11 причини защо да направите козметичният ви ритуал натурален - Green For Beauty

11 причини защо да направите козметичният ви ритуал натурален




#goGreen
Този месец е идеалното време да започнете преосмисляне на козметичните ви покупки. Има цял куп невероятни марки на пазара предлагащи зелени опаковки и чисти съставки. Това не означава ,че трябва да закупите наново всички продукти ,но можете да започнете с малко. Например следващият път ,когато се чудите какъв тоник за лице да си вземете ,опитайте се да не посягате към мас маркета, а грабнете една чиста розова вода или какъвто и да е цветен,билков хидролат. И ако успеете да забравите ,че марките ,като Dove,Garniner,Nivea и т.н съществуват изобщо ,ще си направите едно голямо добро.

Света на зелената красота има да извърви дълъг път- Вижте (леко плашещият) списъка по-долу, за 11-те причини, поради които трябва да преосмислите следващите си покупки на козметични продукти .

1.Лесно и просто,точно както и опаковките
Всички ние знаем, че има доста голям проблем с отпадъците  в света, и рециклирането в момента е по-важно от всякога. Много екологични козметични марки имат мисията да създават само етични и рециклируеми опаковки, искат чисти продукти отвън и отвътре.Пример давам, със ZAO ,марката която не само създаде рециклируеми еко опаковки,но направи така,че голяма част от асортимента да бъде многократно използван. Organic essence е друг пример за еко опаковки , други еко опаковки са алуминиевите и реклирана нетоксична пластмаса или стъкло. Колко от вашите козметични продукти могат да направят това ?

2. Кожата ви абсорбира вашата ежедневна рутина. 
"Разбира се, че използвате малки количества от различни продукти за лична хигиена всеки ден"- казва гримьорката на знаменитости  и зелен адвокат Кейти Денно ", но това, което ще се постави върху кожата ни може да се натрупват в нашите организми с течение на времето." Всъщност, FDA оспорват този факт, но К.Денно мисли различно. "Мислете за никотинови лепенки " -логична е -казва тя.. "Това е доказателство за трансдермално проникване." И за разлика от другите неща, които обработваме (като храна), козметиката работи по различен начин. "Козметиката не се обработва от храносмилателната система,".Следователно, няма телесна функция за премахване на потенциалните токсини в организма.

3. Парабените са още едно доказателство за усвояване. И са страшни.
 "Парабените са група от съединения, използвани като консерванти в кремове, лосиони, мазила и други козметични продукти, включително дезодоранти. Те са намерени в проби от биопсия от тумори на гърдата. Какво означава това? Съставки от вашите козметични продукти дневно могат да бъдат свързани с рак на гърдата.

4. Тези синтетични продукти, засягат вашите хормони. 
"Проучванията са открили над дузина козметични химикали, свързани с потенциалните ефекти върху здравето, включително рак и прекъсване на хормони в телата на тийнейджърките," 

5.Произход на продуктите 
USA & DrugAdministration не приема козметиката ,като част от хранителната промишленост и лекарствата.Това означава ,че не изследват продуктите по стандартите ,които са задължителни в Европейският съюз.  Така например, парабените ( # 3) са забранени в E.U., както и фталати (намира се в ароматизиращи съединения), нефт (намира се от сенки до лак за коса) и octinoxate, който се намира в много SPF продукти. Тоест,следващият път когато си купувате някаква козметика уверете се ,че най-малко е произведена в Европа.

6.Спекулират, че жените могат да консумират до седем килограма червило в едно десетилетие. 
Чували сме фразата "изяла си си червилото" ,но наистина къде отива този продукт ? Салфетката или чашата ? В крайна сметка наистина ядем голямата част от него, така че може би това е един от най-важните продукти ,на които да обърнем внимание  ,защото този продукт е единственият който буквално поглъщаме. Органик балсамите и червила ,обикновено са направени от сладки съставки ,така че ароматите им почти винаги наистина те кара да ги ядеш,но поне можеш да си спокойна ,че това няма да ти навреди.

7.Мъжете са безопасни 
При изследвания между мъже и жени,процента при токсини и парабени открити в организма винаги е много по-голям при жените отколкото при мъжете в следствие на това ,че жените използват много повече козметика.

8.Марки не са задължени да разкрият какво означава "fragrance".
Може да са просто етерични масла, но  по-често са десетки или дори стотици химикали. Някои от тях могат да бъдат вредни за здравето ни и да причинят проблеми в репродуктивниата система или алергии." Освен парфюмите в козметиката ,трябва да внимаваме с парфюмите ,като цяло.

9.Избирайки натурални продукти всъщност пестите пари.
 Повечето козметични продукти са пълни с пълнители ,консерванти и минерални масла,които всъщност оскъпяват продуктите допълнително,когато използвате козметика с прости, по-естествени съставки, вие плащате за много по-високо качество.

10. Помагате на животните. 
Всички онези малки сладки кученца и котенца ,които виждаме по екраните си всеки ден ... отиват в лаборатории .Виж за уплътнението на зайче върху опаковката на продукта, за да се уверете, че сте направили избора си разумно.

11. Съставките в естествените продукти са супер-вкусни. 
Съставките в органичният грим всъщност са подхранващи,ако искате грим и грижа за кожата едновременно определено се обърнете към натуралните продукти . 

Ще се радвам да чуя вашето мнение и какво мислите ? И какво ви спира до сега да станете зелени ?Споделете в коментарите по-долу, и не се колебайте да задавате въпроси. 

Благодаря ви ! 



Няма коментари