ВСИЧКО ЗА ПОРИТЕ - Pore strips -black head mask- Опасни ли са ? - Green For Beauty

ВСИЧКО ЗА ПОРИТЕ - Pore strips -black head mask- Опасни ли са ?




Здравейте !

Реших да потърся информация за така нашумялата маска за черни точки (black head pore strip) ,която първо няма точен произход,производител,вносител и не успях да намеря изобщо реален състав ,освен Състав: активен въглен, витамин А, витамин В5, витамин Е, екстрат от кори на цитрусови плодове. Това разбира се не е сериозно ! Разбират ли хората до колкото излагат всъщност своето здраве ? В най-лошият случай ,ако някой направи сериозна реакция с този продукт ,всъщност никой не носи отговорност ,защото няма никакви стикери,преводи,фирма вносител ? Първо , продукт с такава агресивна реклама , постоянно ми излиза във фб-к и дори в някаки рандъм сайтове мен лично би ме притеснил даденият продукт при условие ,че няма един главен представител а всякакви хора го продават. Притеснява ме главното ,че най-вероятно съставките са подобни ,като при DIY маската с лепило. лепило ? Не разбирам как изобщо някой би си причинил подобно нещо !




Пори. Ние всички ги имаме и не можем да живеем без тях. Въпреки че те понякога се запълват с мръсотия, порите ни изпълняват важна функция в нашата биология. Лицевите пори са тези за които се отнася ,когато говорим за пори, големи, малки, запушен, или почистване. Тези пори са точно същите като тези, намерени в други части на тялото си - с изключение на мишниците и перианалната област.

Видове пори на кожата
За какво точно са порите ?
Има няколко типа пори, такива които покриват голяма част от тялото, включително лицето. Тези жлези са всъщност потни жлези, тяхната функция е да помогне на тялото ви да остане хладно и да се премахват ненужната мръсотия,прах и т.н ,които се  формират . В състава на потта е предимно вода с натриеви соли и азотни отпадъци. Когато се изпотите в устата си, имате леко солен вкус. Това е от електролитите (натриеви соли) и натриев хлорид. Основният състав на потта работи по следния начин: 98-99% вода, 1-2% соли и отпадъци.


Охладителната функцията през порите работи с повишено изпотяване по време на стрес или висока температура.Вашите лицеви пори ще се "потят" по същия начин, както другите пори на тялото , за да помогнат да  се регулира  телесната температура. Това се нарича топлинно изпотяване. Има и друг вид потене, причинено от топлина, наречена вкусово изпотяване, което се случва, когато ядете горещи храни. Това може да означава, горещи варени или пикантни. 

Космите по тялото се наричат vellus hair ,а тези по скалпа terminal hair ,тоест порите на скалпа също са различни.Има жлези, свързани с всеки космен фоликул които секретират себума, маслената субстанция. Това са мастните жлези.



Черни точки .Запушване и блокаж на порите.

Черни точки или комедони, са причинени от запушване във или около космените фоликули. Това обикновено е формирането на кератин и масло. Кератинът е "отломките" на кожата , мъртви кожни клетки или евентуално замърсяване, макар че черният цвят на комедоните не е от мръсотия. Цветът е причинен от окисление - както плодове стават кафяви когато са изложени на кислород. Това е често срещано погрешно схващане, че почистването на кожата често,ще доведе до премахване и предотвратяването на черните точки . Това всъщност е основната причина за появата на повече черни точки или пъпки.

Някои черни точки може да са причинени от запушване с мръсотия, макар че е по-вероятно да е заради продуктите за красота ,които използваме. Космите, които растат навътре могат да създадат черни точки, които след това се превръщат в кистички/гнойни подйожни пъпки, дължащи се на възпаление. Няма конкретно доказателство, че диетата може да създаде или да усложни черните точки. Има известни доказателства, че гените са тези,които определят дали ще имаме повече или по-малко черни точки.

Също така трябва да знаете, че белите и черни точки са едни и същи. Има разлика между пъпка и пъпка с връхче. 

Премахване на черни точки и  отпушване не порите

Има много инструменти в борбата срещу черните точки. Повечето хора не могат да ги търпят , за щастие. Много от тях , ще се инфектират и ще се превърнат в пъпки. Една добра рутина за почистване на лицето , без да се навлиза в екстремни процедури и продукти може да помогне за отстраняване им. Просто трябва да запомним и да приемем,че те не могат да бъдат премахнати завинаги.

Ще напиша допълнителна статия с някои полезни DIY рецепти и натурални продукти за премахване и справяне с черните точки.

Лентите за пори са странно пристрастяващи, но ето как те биха могли да бъдат вредни за кожата .

Няма съмнение, че лентите за пори са изключително ефективни, но като много други неща, които ни предлагат незабавно удовлетворение ,те вероятно не са най-доброто нещо за нас в дългосрочен план. Защо? Някои от причините защо трябва да намалим срещите ни с тези ленти.
Знаеш ли от какво са направени лентите за премахване на черни точки? Polyquaternium-37. Това е лак за коса, подобна субстанция, която прави лентата да стои опъната на местата ,където са вашите пори. Когато премахвате лентата ви опъвате кожата. С течение на времето, порите са толкова опънати, че всички видове лепкава мръсотия лесно може да ги запълни. Знаеш ли какво означава това? Да, нос, пълен с черни точки.

Лентите могат да раздразнят кожата ни сериозно!
Тези ленти са доста harsh
Когато откъсвате  лентите, те могат да имитират  разкъсване на кожата и това да доведе до спукани капиляри и  разширени вени на повърхността.

Те са особено опасни, ако:

Вие сте били на пилинг
Вие използвате продукти съдържащи Retin-A, Ренова, AHAs, или BHA
Имате акне
Имате  тънка кожа
Имате розацея, псориазис или всяко друго заболяване на кожата

Лепилото, което ги кара да се придържат толкова добре към кожата влиза навътре вътре в порите. Това ги раздразва и може да предизвика пъпки. Лентите не отстраняват  цялата черна точка.Но, но, но ... като видим, че ивицата е  покрита с лепкави връхчета се чувстваме толкова добре. Разтягането и разкъсването е бледо в сравнение. Кой го е грижа за тях? Виж всички тези черни точки на лентите. Сега, това е удовлетворяващо!

Неприятно ми е да  прекъсна вашето удоволствие  ,но телата на вашите черни точки са все още добре и живи и ще ви преследват отново.

Ленти нанасят повече вреда, отколкото полза. Стойте далеч от  продукти,които са против пъпки,акне и черни точки ексфолирйте нежно и често !

А вие използвате ли такива ленти ? 



Няма коментари