Ревю/Review Erbario Toscano - Royal Grape - Green For Beauty

Ревю/Review Erbario Toscano - Royal Grape

Erbario Toscano Ревю/Review


Ще ви разкажа какво точно ме впечатли в Erbario Toscano .Историята  започва през 1967 - Гуидо Бертоци. От неговите първи колекции сушени цветя и потпури, до растителните сапуни, продавани на килограм, се стига до пълната линия козметични продукти. Всеки продукти има защита и следене на качеството срещу продукцията за масовия пазар. Опазване на старите италиански традиции, които проповядват ползването на прости природни съставки. Всеки продукт е ръчно декориран с естествени елементи. Всички опаковки са екологични, а продуктите не са тествани върху животни
Печат“Made in Italy”       

ШАМПОАН/ДУШ ГЕЛ Роял Грейп Био 250мл

Продукта се води неутрален . Ключови съставки са Масло от гроздови семки;ALTEA (Althea Officinalis);CALENDULA (Calendula Officinalis);Лайка (Matricaria Chamomilla);Helichrysum (Helichrysum Italicum;Слез (Malva Sylvestris). И точно този прекрасен букет от аромати ме заливи всеки път щом го използвам. Мога да се пренеса за миг сред тучните тоскански поля и цъфнали градини. Ако Италия имаше аромат щеше да е нещо близо до този Роял Грейп . Изключително нежен към кожата ,има силен парфюмен аромат ,но не от синтетичен произход.  За жалост не пасна никак добре на моята коса (мазен скалп и сухи краища)kaто шампоан, макар и да е неутрален продукта струва ми се не е съвсем подходящ за коса. Отмих добре ,но косата ми стана на клечки ,втвърди се и я изсуших доста трудно. Продължих да използвам ,като душ гел и смея да кажа това е all time favourite душ гел . Харесва ми това,че оставя страхотен аромат ,от серията имат и прекрасно мляко за тяло ,което също опитах и чист парфюм със същият аромат ,който определено ще допълня към душ гела. 

Относно състава, всеки един шампоан е средно 60-80 % вода от там се добавят всички останали. 

AQUA (WATER), COCAMIDOPROPYL, HYDROXYSULTAINE, 
COCAMIDOPROPYL BETAINE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, 
SODIUM COCOYL SARCOSINATE, SORBITOL, 
VITIS VINIFERA (GRAPE) LEAF EXTRACT, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT,
 CALENDULA OFFICINALIS 
FLOWER EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA)
 FLOWER EXTRACT, HELICHRYSUM ITALICUM EXTRACT,
 MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) 
FLOWER /LEAF/STEM EXTRACT, SODIUM OLIVAMPHOACETATE, 
LACTIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE, 
SODIUM DEHYDROACETATE, LIMONENE, CITRONELLOL, CERANIOL, LINALOOL

HYDROXYSULTAINE е синтетична съставка, маркирана е като безопасна .Използва се ,като анти статичен агент и може да се свърже с контрол на Ph .
SODIUM CHLORIDE - това си е чиста морска сол и няма какво да ни притеснява ,само звучи страшно.
 Sodium Lauroyl Sarcosinate - дори и да звучи не е от семейство вредни SLS ,това е компонент от кокосовото масло 
SORBITOL - чували сме за дъвки със сорбитол .Използва се като изкуствен подсладител и овлажнител. Получава се от глюкоза. Спада към алкохоли.
SODIUM OLIVAMPHOACETATE- тук също имаме органично съединение,отново част от кокосовото масло
PHENOXYETHANOL - консервант ,този вече спада към лошият списък ,но рядко надвишава 1% в продукта ,както виждаме и тук ,че е в края ,така че реално няма от какво да се притесним.
SODIUM BENZOATE - по принцип е от натурален произход ,но може да се направи и синтетично. Ако съставката е от синтетика то тя може да причина сериозни алергични реакции.
SODIUM DEHYDROACETATE - също консервант с цял да предпази продукта от развитието на бактерии.Спада към лошият списък ,но това е реално последна съставка ,което също означава по-малко от 1% .
LIMONENE, CITRONELLOL, CERANIOL, LINALOOL - тези макар ,че на много места ще ги срещнете ,като опасни и вреди ,всъщност това са съединенията получени от екстрактите на растенията и винаги се изписват.

Тук сертификата си е напълно заслужен и точен. Въпреки това горещо препоръчвам четенето на етикети и проверка на съмнителен състав. Италианският сертификат ecoBIOcosmetics е един от най-слабите сертификати в сравнение с останалите,но качеството на състава и продукта обикновено е в пъти по-голямо от останалите продукти били те дори и с BIO certificate . Все пак Made in Italy 
Нямам търпение за предстоящият сезон пролет и лято да опитам и другите им аромати.

Royal Grape - пълната гама и останалите продукти ,можете да намерите в магазинчето на Baraka  или техният сайт BARKA.BG






Продължавам със серията biopha Organic >>>




Няма коментари