Think dirty shop clean app - Мисли мръсно, пазарувай чисто ! - Green For Beauty

Think dirty shop clean app - Мисли мръсно, пазарувай чисто !


Think dirty shop clean app - Мисли мръсно, пазарувай чисто ! 
Ново приложение за телефон ,което ни показва колко чиста и колко токсична е нашата козметика. 
Една страхотна и добре разработена идея ,приложение което ни помага да видим истината.
Страхотно е когато сме взели решението да се грижим повече за себе си и да обръщаме повече внимание на това какво слагаме върху нашата кожа,какво ядем и т.н ,но идва един такъв момент в който сме толкова объркани просто защото изведнъж всичко стана био,натурално ,от всякъде ни засипват с надписи green,natural,bio, organic,vega и рисунки на зелени дръвчета това може да ни обърка толкова ,а за да сме сигурни дали това е така ,то трябва или да сме много навътре с химията или да отделяме голямо внимание и проучване за даден продукт за да сме сигурни. Това е доста често задаван въпрос към мен " Как да сме сигурни ,че това което купуваме наистина е био и чисто ?" 

Определено за всички ни щеше да е много по-лесно ,ако просто всичко беше чисто,здравословно и безвредно и да не се замисляме изобщо. Надявам се да дойде и този ден ,а до тогава, ако искате да избягвате токсините и химикалите в храната или козметиката - ще трябва да отделите повече време и енергия, за да го направите. Знам, че е разочароващо.
Както често се случва, технологията отговаря на потребителското търсене на информация по-бързо, отколкото компаниите, които произвеждат самите продукти.
Тази информация може да бъде трудна или невъзможна за намиране, тъй като много продукти не включват списъци със съставки (те не се изискват от правителството и твърдението, че са "търговски тайни" са по-важни от това вие и аз да знаем какво точно има в вътре.
 Продуктите, които не се поглъщат, не се придържат към същите стандарти като храната или лекарствата и много от химикалите, използвани в ежедневните продукти, никога не са били тествани за безопасност - те са в списъка GRAS, което означава "Общопризнат като безопасен" Което само означава, че те не са доказали, че са вредни за хората, но също така не са доказани като безопасни).

Приложението е разработено от жена на има Лили Це ,която е била също разочарована от това колко информация всъщност се скрива от нас и колко трудно е да я намериш. Информацията и препоръките на приложението се основават на информация от редица източници, включително "Кампания за безопасна козметика".

Самата тя обяснява : "Преди три години идеята се зароди след като гледах кратка анимация , създадена от Кампанията за безопасна козметика. Беше"АХА!", Когато историята отекна с моя личен опит и това ,че не успявах да разбера козметичните етикети разбрах, че имам нужда от "вълшебна пръчица" като Think Dirty.  3 години по-късно в  партньорството с Фондацията за рака на гърдата и тази мечта се сбъдна. Те ме вдъхновиха да предприемат ежедневни действия за моето здраве и околната среда. "



Това ново приложение се явява ,като вълшебна пръчица ,която да ни показва чистата истина. Просто невероятно ! Идеята е ,че просто трябва да се сканира баркода на продукта и ако той присъства в системата ви излиза подробна информация за всяка съставка и колко чист е продукта от скалата 0-10 (като 0 означава максимално чист продукт)
За съжаление приложението е на английски , съдържа база данни с над 350 000 продукта ,но са главно за U.S и Канада ,но пък всеки може да добави продукт и след одобряване той също започва да фигурира в този списък.

Think Dirty е най-лесният начин да научите за потенциално токсичните съставки във вашата козметика и продукти за лична хигиена. Това е независим източник ,който не е обвързан с нито една фирма и организация, който ви позволява да сравнявате продуктите и техните данни. 

Намерих още няколко подобни приложения:
Споделете,ако и вие знаете подобни приложения или на български 
Надявам се да съм била полезна :)

Няма коментари