Есенен детокс за възстановяване и хидратация на кожата | DIY | - Green For Beauty

Есенен детокс за възстановяване и хидратация на кожата | DIY |



Fall Beauty Detox 
Есента е сезона на обновлението. А кожата и косата имат нужда от повече внимание. В това време на годината е добре да подсилим нашата имунна система,за да сме готови за предстоящите сурови и студени дни. Нашата кожа,като част от нашият организъм също има нужда от пречистване,защитна и стимулиране. В това времето на годината повече от всякога всяка кожа трябва да бъде хидратирана. Независимо дали сте на 20,40 или повече, нито дали кожата ви е супер мазна или супер суха. Всъщност хората със мазна или склонна към омазняване кожа са с най-дехидратирана кожа и понякога този себум който се образува е точно поради липсата на достатъчно вода в кожата.


За целта съм ви подготвила една лесна и домашна рецепта с много функции.

Този домашен детокс е една ароматна градина от подбрани билки. Невен,който има успокояващо и омекотяваща свойство - мощен антиоксидант,който улавя свобoдните радикали и забавя процеса на стареене . Реших да смеся два вида лайка римска и българска защото двете сами по себе си са много различни,с различни качества и дори аромат. Розата присъства в голям процент във всичко,което правя ,а за тези които не обичат аромата,ако пропорциите се спазят правилно гарантирам,че не се усеща аромата. Преобладаващ е аромата на римската лайка и лавандулата. Розата има успокояващ ефект и действа много добре на нервната система.
Смлени на прах сухите розови листа стимулират процеса на естествено регенериране на кожата, като нежно отстраняват мъртвите клетки от роговия й слой. Те са полезни са всеки тип кожа.
Танините в лавандуловия цвят убиват бактериите, които причиняват инфекции и акне, затова лавандулата е особено подходяща съставка за козметика срещу проблемна кожа. 
Тази вълшебна смес е истинска ароматерапия.


Ще ни трябват :





















1. Парна баня 
Разбиваме в блендер сухите билки и част от тях отделяме в друг съд. Тази билкова смес ще използваме за парна баня. Парната баня ще омекоти порите и ще почисти кожата.

2. Маска за лице
Другата половина пресипваме в друг  неметален съд добавяме черна и бяла глина с дървена или керамична лъжица. След това в затворен съд или бурканче пресипваме през сито и оставяме само най-фината част от сместа. 

3.Билков тоник за лице
На принципа на парната баня,в пречистена вода добавяме 3 лъжици от разбитите билки/
Запарваме за 5-8 мин. Оставяме да изстине.
В празно шишенце със спрей слагаме 10мл розова вода и 10 мл нероли (портокалова вода). След като изстине го прецеждаме в марля и доливаме в шишето до горе. Като опция можете да си сложите малко сухи билки в шишето. Накрая добавям 1мл витамин Е . *на снимката се вижда консервант косгард,който е подходящ за течни и водни фази,но не и пластмасови съдове.

След като направим парната баня, в неметална купичка слагаме 2 лъжици от сухата финна билкова смес ,от билковата запарка ще ни е останало по-голямо количество,което можем да използваме за да активираме сухата маска до каша. Нанасяме на лицето за 10-15 мин,като не оставяме маската да изсъхне и пръскаме с билковият тоник ,за да държим маската влажна на лицето.  След това отмиваме и със сух тампон втриваме от тоника отново.

Тоника може да се използва до една седмица.
Маската се прави 1 седмично. Сухата маска в добре затворен съд има срок на годност около 3 месеца. 

Така имаме три продукта тоник,маска и парна баня. Перфектната есенна детокс програма за всеки тип кожа. 

Ще се радвам да споделите вашите резултати,ако сте опитали този есенен детокс. За повече подобни постове,можете да се абонирате за блога !
Благодаря!
Сподели ме...

Няма коментари