Розово смуути с берита и козе мляко ЛББ by Coconbee - Защо да не се храним с чуждото мнение ? - Green For Beauty

Розово смуути с берита и козе мляко ЛББ by Coconbee - Защо да не се храним с чуждото мнение ?





Лесни, Бързи и Бюджетни  

Защо не трябва да се влияем от чуждото мнение?

Въпреки, че вече от две години се старая да водя здравословен начин на живот, но  приятелите ми все още не могат да свикнат с това и много се забавляват с мен. Общо взето постоянно съм обект на присмех от тяхна страна. Не, че ми пречи, даже напротив: аз приемам себе си със всички свои бурканчета, кутийки, блендерчета, дървени лъжички и бамбукови чашки. „Биби, пак ли с твоите бъркочи?!“; „Ти си джобно био гадже.“; „Каква е тая гадост, която ядеш пак?!“ (...) Подобни коментари са ежедневие за мен и вече съм свикнала. В началото обаче, не беше така и в момента, когато вече съм стимул, а не подигравка за приятелките си, те често ми задават въпроса: „Добре, де, как превъзмогна това, че нямаше подкрепа?“.
Често хорта са скептични към промяната, заради масовата първоначална реакция срещу непознатото. Всеобща е представата, че здравословният начин на живот е някаква мода или прищявка. За много хора, обаче, то е спасителен пояс, съществена промяна, от която зависи животът и здравето им. В днешно време, все повече се увеличава броя на затлъстелите деца, които не могат да достигнат 30-годишна възраст и да имат нормален начин на живот. Не успяват да създадат семейство и приятелски кръг, не могат да се насладят и да грабят с пълни шепи от живота.
Но да приемем, че здравословното хранене е ново гадже, което идва в живота ни - не всеки го харесва веднага, нали? А на нас не ни пука особено, защото ние си го/я обичаме и той/тя ни прави щастливи. Същото е и с промяната в храненето. Не всеки ще го приеме в началото, даже много от хората ще ви се смеят и подиграват. Когато обаче се стигне до положителната физическа, а и психическа промяна у вас, всички първоначални противници ще питат за начина, по който се храните.  
Затова е много важно – вярвайте в себе си, когато другите не вярват във вас, за да можете после да се похвалите, че сте го постигнали сами. А най-голямата награда е, когато вече няма нужда да се защитавате, защото промяната е видима – вие сте пълни с енергия, усмихнати, не боледувате и успявате да живеете на пълни обороти.
Често ми казват: „ Един път се живее, хапвай си.“ Да, точно така е, но аз бих добавила: един път се живее, затова давай на тялото си това, от което то има нужда. А то е не модерна, а чиста, добре подбрана и истинска храна.



Розово смуути с берита и козе мляко

Добро розово утро!
Когато знам, че ми предстои дълъг ден искам закуската ми да е пълна с витамини и фибри. В същото време, трябва да е засищаща, за да мога да не се изкуша с някой уличен сандвич/кроасан. Лятото не ми се закусваше с нещо тежко, затова често си приготвях всякакви разновидности на така нареченото смуути.  
Затова днес ще ви споделя една лесна, бърза и супер вкусна рецепта за една закуска, която обожавам. В края на лятото на пазара можете да откритете пресни и вкусни малини, капини, боровинки и ягоди. Разбира се, замразените плодове също са една добра алтернатива. Усещането да отпиеш от нещо лятно, леко и свежо е чудесна идея през цялата година. Днешната рецепта не е веган, но ако не ви допада леко киселия привкус на козето кисело мляко може да се замени и с бадемово, кокосово, соево, или каквото имате под ръка.



Време на приготвяне: 10 мин.
Порция: 1 (ок.200мл течност)
Бюджет: 5лв.
Степен на трудност: супер лесна рецепта



Продукти


150 мл козе кисело мляко
50 гр. Берита по желание
(ягоди, малини, капини, боровинки)
50 гр. Ядки (аз сложих кашу)
1 с.л. маково семе
канела на вкус



Приготвяне

1. С помощта на блендер/ кухненски робот пасирайте всички продукти до получаването на желаната от вас смес. 


                                   

Няма коментари