Fun'Ethic - Да бъдеш на 20 - Green For Beauty

Fun'Ethic - Да бъдеш на 20


Забавно е да си етичен ...

Fun'Ethic е френска марка за органична и биосертифицирана козметика. 
Марката специално е селектирала своите продукти, като предлага гама от всичко необходимо в грижата за кожата. Забавен дизайн и етична концепция тя е подходяща за цялото семейство. 
Като започнем от "Да бъдеш тийнейджър" ; "Да бъдеш на 20" ; "Живей своите 30" . Една истинкса трилогия.
За всяка гама са подбрани специални натурални съставки, като например в гамата за тийнейджърска кожа са заложили на така известната френска зелена глина,която има пречистваш и успокояваш ефект. В младежката гама "Да бъдеш на 20" е наблегнато едновременно на хидратация, почистване и стимулирането на производството на колаген, който спира да се синтезира от организма точно след 20. Като разбира се всяка гама може да се комбинира спокойно с различни продукти и от другите гами. 




Да бъдеш на 20...
Е прекрасно ! 

Особено когато кожата ни е чиста и здрава. А за да бъде такава и на 30 е наистина важно как се грижим за нея от самото начало. 
Забелязвам,че много от дамите започват да обръщат по-сериозно внимание за кожата си след 30. Тогава, когато вече промяната е осезаема, а бръчиците съвсем видими. Не можем да спрем времето и разбира се не можем да пренебрегнем гена, който носи всеки от нас. Но можем да използваме природата и това,което тя ни дава.







В това ревю ще ви представя следните продукти от гамата "Да бъдеш на 20" :
  • Мицеларна вода 
  • Сапун за почистване на лице
  • Рол-он
  • Магически кърпички за грим










цена: 13,90 лв.

Стъпка 1: Мицеларна вода
Имам периоди в които акцентирам върху даден продукт и започвам да изследвам и търся най-добрият. Например предният  месец търсих перфектната пяна или гел за почистване, тъй като това е най-удобният вариант когато ползваш електрическа или ръчна четка за почистване на лицето. А сега дойде редът на мицеларната вода. 
До преди това ползвах по-скоро двуфазни дегримьори или кокосово масло за почистване на очите и лицето. Преди да изпробвам тази мицеларна вода бях закупила още 3, които даваха съвсем еднакъв резултат, така че реших,че това е резултата, който може да даде една мицеларна вода.

Като по-интересните продукти за мен бяха кърпичките,сапуна и рол-она, а всъщност водата беше тази която ме остави много очарована и се превърна в един от любимите ми продукти изобщо. 

На първо място ми харесва чистият и лек аромат, не е ароматизирана допълнително. 
Основата е на органичен хидролат от мента, но няма нито парещ ефект, нито ментово усещане на кожата,което считам за неприятно. Най-впечатляващото за мен беше колко лесно се сваля гримът от очите и лицето. Дори след като съм била с много силен и опушен грим, съм успявала да го изчистя с най-много две тампончета, а в комбинация с магическите кърпички, гримът буквално изчезва, като магия.  Едното от акивните вещества в мицеларната вода е екстракт от праскова, който дава на кожата, нейните най-важни витамини за да е здрава,регенерирана и тонизирана, а именно витамини (А,B,C,E). Съдържа също органичен портокалов цвят и малц. Малцът има предпазващо клетките действие и помага на уморената кожа да се възстанови. Алое вера на прах, алоето стимулира производството на колаген, хидратира в дълбочина и подновява мъртвите клетки.

Изключително добро съчетание на съставките и тяхното въздействие върху младата кожа и нейните нужди. Резултатът е осезаем, усещам кожата си чиста и мека. Макар и да използвам мицеларна вода преди да вляза в банята и да продължа с почистването и измиването на лицето, след почистване с мицеларната вода усещам кожата си съвсем чиста. 

Съставки:
Aqua, Mentha Piperita Leaf Water*, Citrus Aurantium Amara Flower Water*, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Prunus Persica Fruit Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Aloe Vera Barbadensis Powder*, Propanediol, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide

цена: 13,90 лв.

Магически кърпички за почистване на грим

Абра кадабра ! 
Една етична алтернатива. Тези кърпички за многократна употреба заменят памучните тампони. Издържат до две години и могат да се рециклират. 
Използват се чрез напояване с мицеларна вода, като те са доста по-големи от стандартният памучен тампон и могат да обхванат цялото лице и очи. 
В комплекта са 5бр. ,като след всяко позлване е добре да ги изперем. Могат да се перът на ръка или в пералня до 60 градуса.
Тъй като в началото са като твърд лист хартия и се чудих как е възможно с това да си почистим грима е добре да ги изперем и да ги остави да изсъхнат, за да станат по-меки и удобни за употреба.
Пробвах ги само с вода и в комбинация с мицеларната вода от серията. В двата случая сработват добре и почистват грима,но е въпрос на навик да им се свикне. Тъй като и в работата ми, като гримьор използвам памучни тампони по навик посягам към тях и за съжаление, не са вариант за професионална употреба. 

цена : 10,90 лв.
Сапун за почистване на лице 
Преди имах страх от идеята да измиеш лицето си със сапун. Докато не разбрах, че има сапуни и сапуни... или още несапуни. Този сапун на Fun'Ethic няма нищо общо със стандартните сапуни.  Изработен е чрез студен процес на осапунване, което запазва качествата на използваните съставки. Sodium Shea Butterate, Sodium Olivate, Sodium Cocoate са основните осапуняващи и измиващи агенти. Друго важно предимство е ориентирано с околната среда: този сапун не отхвърля никакви замърсители в подземните води при взимането на душ.
100 гр.



Това което правя и препоръчвам е да си отрежете малко парче от сапуна, а останалата част да приберете в кутията. Тъй като на водна среда могат да се образуват цели колонии от бактерии и микроорганизми. След което винаги след използване поставяйте на сухо място. По този начин, мога да го използвам  повече от година. И да си отрязвам парченца, когато пътувам.

Сапуна прави мека и гъста пяна и мога да го използвам дори с четка за почистване на лице.
Маковите семенца имат лек пилинг ефект върху кожата. Като когато имам нужда от по-абразивно почистване втриват сапуна директно в кожата, а когато искам просто нежно измиване насапунисвам дланите и масажирам кожата на лицето, след това отмивам с конжак гъба. 

Съставки:
Sodium Shea Butterate, Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Sodium Sunflowerseedate, Sodium Hempseedate, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Lavandula Hybrida Herb Oil, Citrus Aurantium Amara Leaf/Twig Oil, Cocos Nucifera Oil, Papaver Somniferum Seed, Helianthus Annuus Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool

В състава на сапуна има едни от най-любимите ми натурални съставки и за това мога да заявя,че е много подходящ за хора с проблемна и акнеична кожа. Има масла с нулева комедогенна стойност, като слънчогледово масло, маслиново масло, шеа, лавандула която има антисептично действие за пъпките, масло от коноп, което е прекрасно при белези от акне. Наистина невероятно съчетание ! Препоръчвам този продукт с две ръце !

цена:9,99лв

Рол-он 

Имах доста запитвания за това какво ползвам, като антиперспирант и какво мога да препоръчам.
Аз съм супер анти всякакви продукти  против изпотяване, тъй като считам, че това е един напълно естествен процес и спирайки нашата природа, ние можем да създадем вътрешен проблем , дори рака на гърдата се свързва с продуктите против изпотяване.
По този въпрос съм писала и в друга моя статия. 

От години единственото което използвах е кристал , който напръсквах с различен хидролат. С времето в действителност неприятната миризма при потене изчезна.  Защото да се потим е важно, по този начин изкарвамее и токсини и други вредни неща от организма, но е важно да овладеем и неприятната миризма. Бях ползвала и други органични и био варианти на рол-он и дезодоранти и забелязах,че влияеха и променяха миризмата на потта и не винаги беше приятна. Разбира се храната влияе много на това и не бива да го забравяме.

Това,което не ми харесва е ,че е с малко по-водна консистенция и му трябва време да изсъхне, трябва да изчакам преди да се облека. Харесва ми ,че има естествен аромат и не влияе на моят. Компактен е и мога да си го нося на път или в чантата. А цената му е много достъпна.

Съставки:
Aqua, Hordeum Vulgare Stem Water*, Caprylic/Capric Triglycerides, Triethyl Citrate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Stearic Acid, Prunus Persica Juice, Aloe Vera Barbadensis Powder*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactyl Lactate, Sodium Lauroyl Glutamate, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Fragrance, Linalool, Limonene, Geraniol, Citral
  • Екстрактът от праскова успокоява кожата.
  • Органичният ечемик неутрализира лошите миризми.
  • Органичното алое вера на прах има антимикробнопротивовъзпалително и стягащо свойство и е мощен овлажнител.
  • Слънчогледовото олио запазва овлажняването на кожата.
  • Етеричното масло от градински чай потиска развитието на бактерии, отговорни за лоши миризми. Също така има мощна антимикробна активност, която се бори срещу миризмите.

Като заключение мога да кажа,че това е една много добре подбрана гама покриваща изцяло нуждите на всяка кожа  20-30 години. На изключително достъпни цени, като всяка конвенционална козметика среден клас, но имаме един прекрасно подбран, чист и сертифициран състав една етична концепция и невероятно разчупени опаковки. 

Продуктите можете да откриете в сайта на https://www.beautyskin.bg/
Oсвен това в момента всички продукти от гамата са в намаление и ви препоръчвам да се възползвате ! 

Благодаря на Beautyskinbg за възможността да опитам продуктите. Този пост е изцяло базиран на моето лично мнение и впечатления ! Благодаря !

Няма коментари