Грижа за кожата през зимата | Как да контролираме акнето - Green For Beauty

Грижа за кожата през зимата | Как да контролираме акнето


В продължение към поста "Историята на моята кожа"

Кожата ни трябва да се приспособява към всеки сезон и ние можем да й помогнем. Особено, когато имаме кожен проблем. При мен зимата определено е по-благосклонна към акнето отколкото лятото и въпреки това трябва да я предпазим от условията, които ще ни поднесе зимата. В този период обаче съм по-предразположена да образувам запушвания и пъпки в скалпа и тила и гърба от шапки,пуловери и шалове. Има определени растителни масла, които помагат специално на кожата през зимата и това тя да издържа на много минусови температури. Важно е да стимулираме процеса и вътрешно и външно.

Хидратация
Една от основните причини за "зимното акне" е това,че се дехидратираме, тъй като приемаме по-малко течности от лятото. Друга причина са затоплените помещения със сух,топъл въздух. За да балансирам зимата и да поддържам акнето успокоено, винаги хидратирам кожата външно и вътрешно. Компенсирам с количество чай и смутита.


Пия специално подбран билков бленд при акне. Отделно чай от хибискус, лайка и мащерка.

Състав: троскот корен, червен кантарион стрък, репей корен, равнец жълт, решетка корен, овчарска торбичка, глухарче корен или стрък, лайка цвят, пача трева

цена: 25лв. за 480гр.



Билкова парна баня 


цена: 28.00 лв.
Повече за ползите от парната баня прочетете в този пост.

Състав: Лист от къпина Rubus fruticosus ,  Листа Rosmarinus officinalis (листа от розмарин),  Листа Eucalyptus nitens (листа от евкалипт), Citrus sinensis (портокалова) коричка, цвят Matricaria chamomilla (лайка), Lavandula angustifolia (лавандула)цветя, Taraxacum Ориенталски лист, Helinrysum арнариум (Helichrysum), Calendula officinalis (невен), Trifolium pratense Blossom, Rosa damascena (роза), листа Ехинацея. 






Храната е ключът към здравата кожа


Смутита са най-добрият начин за вътрешна, вкусна хидратация и имат огромно влияние върху кожата. Споделям няколко рецепти за сезонно смути, които са лесни, бюджетни и ефекта им върху кожата е невероятен.



Пожелание може да се подслади с кокосова захар, мед или агаве. Разбива се в блендер,ако е по-гъст добавяме още вода. Конопеният протеин е суперхрана , перфектна натурална смес от лесно усвоими протеини, необходими за нормалната функция на  тялото, мазнини (Омега 3 и 6), Гама линолова киселина (GLA), антиоксиданти, аминокиселини, фибри, желязо, цинк, каротини, фосфолипиди, фитостероли, витамин В1, витамин В2, витамин В6, витамин D, витамин Е, хлорофил, калций, магнезий, сяра, мед, калий, фосфор и ензими. Всички незаменими аминокиселини, необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм.

  • Мака - женската супер сила

    Тази супер храна стимулира имунната система, мозъчната дейност и работата на цялото тяло. Отразява се добре при анемия и регулира хормонални нарушения при жените.


цена : 70.00лв. 


Външната хидратация е също толкова важна, в момента използвам испански органичен Noabay Oxy крем за лице. Дълбоко хидратиращ, успокояващ и лек. 

  • INCI: Aqua (Water)
  • Caprylic/capric Triglyceride
  • Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract [1]
  • Methyl Glucose Sesquistearate
  • Propanediol
  • Glyceryl Stearate SE
  • Stearyl Alcohol
  • Glycerin
  • Rosa Moschata (Rosehip) Seed Oil [1]
  • Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil [1]
  • Butyrospermum Parkii (Shea) Butter [1]
  • Persea Gratissima Oil [1]
  • Chamomille Recutita (Matricaria) Flower Extract [1]
  • Benzyl Alcohol
  • Dehydroacetic Acid
  • Potassium Sorbate
  • Sodium Benzoate
  • Parfum (Fragrance)
  • D-Limonene
  • Citral

  • Linalool









    цена: 38.90 лв.
    Използвайте лек почистващ препарат

    Силните почистващи препарати ще изсушат  и ще раздразнят кожата ви, затова изберете нежен почистващ препарат (най-добре гел или пяна), който няма да премахне влагата от кожата. 


    Любимата пяна за почистване за този сезон е на ZAO Organic. Невероятно лека и мека текстура – Тази пяна за почистване на лице е с лек, деликатен, натурален парфюм oт растителни екстракти, тя почиства в дълбочина благодарение на хидролата от маточина, метличина и алое вера. Още повече, бамбуковият хидролат регенирира и хидратира кожата.




    Пречистване на организма и добавки 


    цена: 14.90 лв.


    В състава на тинктурата влизат билки като бял равнец, карамфил, орех, пелин, маточина и горчив портокал. Билките са български, събирани от Родопите. На първо място това беше много важно за мен,защото има много подобни тинктури на много чуждестранни, предимно немски фирми. Въпреки това продукта се счита за такъв без аналог в света. Лично смятам,че нашите билки биха имали най-силен ефект върху нашият организъм. 
    Белият равнец е незаменимо средство за пречистване на кръвта и силен детоксикатор на организма. Регулира кръвообъщението и действа оздравително на кръвоносната система.
    Карамфилът е най-добрата естествена алтернатива на синтетичните аналгетици, мощен очистител, един от най-активните антиоксиданти и доказан антисептик. 
    Орехът притежава доказано противовъзпалителен и тонизиращ ефект върху тялото. Богат на йод, той има изявено антимикробно и антигъбично действие. 
    Пелинът е добре известен като тоник на мускулатурата на отделителната система. Притежава доказано антигъбичен и противопаразитен ефект. 
    Маточината е богата на етерични масла с ярко изразено болкоуспокояващо, имуностимулиращо и антиоксидантно действие. 
    Горчивият портокал има ясно изразен антибактериален, антимикробен и антисептичен ефект върху организма. 


    Пие се сутрин по една лъжица в 150мл вода на гладно в един и същи час за период от 2-3 месеца след, което се почива. При мен ефекта беше след втората седмица и то доста осезаемо за организма и кожата ми. В действителност един от проблемите на акнето е кръвта и неспособността на организма да се пречиства изцяло сам. Тъй като ме хвана грипа и пиех още други добавки спрях тинктурата за около две седмици, за да не претоварвам организма. Определено препоръчвам, като един от най-мощните и действащи продукти с които контролирам акнето.


    цена: 9,60 лв.
    Пия от началото на месец декември. 
    До тогава бях чувала само за тези соли, но не бях съвсем на ясно какво точно представляват. Една била дама от магазините на BeFit в София ми разказа доста полезна информация за тях, имаха и много удобна книжа за всяка сол в която всеки може да прочете подробно. 


     Шуслерова сол №9 е солта на мастната обмяна. Тя е необходима за разграждането на мазнините до мастни киселини. Дефицитът и води до диспептични оплаквания след богата на мазнини храна, затлъстяване. Страстта към сладко и мазни тестени изделия, бяла захар и богата на белтъчини храна са типични признаци за дефицит на Natrium phosphoricum.
    Индикации: - Нарушена функция на мастните жлези (комедони, акне с жълтеникав или гноен секрет)
    - Обриви с екзема и жълтеникава секреция
    - Мазна кожа на лицето; бързо омазняваща се коса
    - Пот с кисела миризма

    Когато се приема за кожни/ микотични заболявания се приемат по 3 таблетки вечер с курс 1-2 месеца. 

    Комбинацията на соли при остро и влошено акне е N1; N11; N9 

    Moжете да прочетете подробно в сайта, където има и тест за самодиагностика. 
    _________________________________________________


    Продуктите представени в този пост не са спонсорирани. Мнението е изцяло базирано на моят личен опит.
    Ако тази статия ви е харесала и считате, че може да бъде полезна за някого ще се радвам да я споделите.
    За повече подобни статии, можете да се абонирате за блога. 

    Мирена Събева

    Няма коментари