Дезодоранти Schmidt's - ревю стик с бергамот и лайм - Green For Beauty

Дезодоранти Schmidt's - ревю стик с бергамот и лайм



Когато говорим за натурални дезодоранти, говорим за Schmidt's
Дезодоранти и антиперспиранти използваме целогодишно, но сега когато времето се стопля, все повече имаме нужда от ефикасни продукти, които обаче не бива да спират потенето, а да неутрализират единствено миризмата. Това е много важен момент, защото Schmidt's именно не се обявяват за антиперспиранти, а за дезодоранти. Те не прекъсват потенето, това е естествен процес на тялото ни и не бива да го спираме, защото това би влошило положението, особено при хора със заболяване на потните жлези (хиперхидроза). Това, което търсим е неутрализиране.

По темата за вредата от дезодорантите и антиперспирантите съм писала в друга моя статия.
Често ме питат за ефикасен продукт против изпотяване. След слънцезашитата, това е другото което хората най-вече търсят. Реших да си направя проучване и да изпробвам различните натурални алтернативи на пазара ни и да тествам тяхната ефективност.
От години използвам кристала на Ice guard, който е нищо повече от буквално чист кристал в него не се съдържа нищо и просто впръсквам спрей-хидролат на влажна кожа. За мен се оказа доста ефикасно, но не и за повечето хора, на които го препоръчах.
Един от основните фактори за мен е дезодоранта да не влияе на моята собствена миризма.
Разбира се, миризмата се влияе от много неща и предимно храната, но в опитите си забелязах,че някои дезодоранти не неутрализират напълно миризмата, а я променят, което ми е доста неприятно. Повечето натурални дезодоранти са на доста водна основа, което не е приятно като усещане и трябва да се изчака до пълното им попиване преди да се облечем.
Така стигнах и до Schmidt's които по времето когато започнах своето проучване постоянно ми излизаха от някъде. И тъй като и тогава бях чувала,че те са дезодоранта на дезодорантите, трябваше да се провери.


На първо място продукта е създаден по почти подобен начин. След като Джейми Шмид е била неудолетворена от това, което е намирала на пазара, тя е решава да създаде ефикасен продукт за семейството си. Като буквално в кухнята си тя започва да експериментира и изпробва различни формули. Имайки предвид всички недостатъци на това, което е било създадено до момента, тя залага и инвестира най-вече в проучвания и тестове. Като разбира се приоритета е бил ефективността на продукта и това да промени вижданията на хората спрямо дезодорантите, особено натуралните. Така след всички дълги проучвания и проби за първи път през 2010 година Schmidt's излизат на пазара. Те буквално набират популярност за съвсем кратко време, така продукта стига до бизнес предприемача Майкъл Камарата, който много харесва идеята и решава да инвестира в бранда и неговото разпространение. Това изстрелва бранда  толкова много,че той се превръща в иконичен, можем да кажем,че Schmidt's присъства в почти всеки дом по целият свят.


Оригиналната, основна формула на Schmidt;s :
Arrowroot powder (aрарут на прах),Sodium bicarbonate (сода бикарбонат),Cocos Nucifera (кокосово масло), Butyrospermum parkii (шеа),Caprylic/Capric Triglyceride (екстракт от кокос),Euphorbia Cerifera (candelilla) Wax (канделилов растителен восък),Simmondsia Chinensis (жожоба),натурален парфюм*,токоферол (натурален витамин Е)


Към тази основна формула са добавени различни етерични масла и натурални аромати, по този начин имаме единствено различни аромати. Един от любимите ми е с роза+ванилия както и този, който опитах с бергамот и лайм.
Като формулатор на първо място обръщам внимание на съставките и тяхната комбинация. По този начин мога и да обясня защо и как точно работи даден продукт.
В случая основна е ролята на сода бикарбонат, тя има способността да неутрализира миризмата, като същевременно арарута на прах действа абсорбиращо, в повечето подобни конвенционални продукти на мястото на арарута се слага талк, който запушва порите и не оставя кожата да диша. След това имаме твърди масла/бътъри от шеа с кокос, те омекотяват самата формула и кожата. За това трябва да имаме предвид това,че когато тръгнем да нанасяме продукта трябва да го задържим до кожата за няколко секунди, за да затоплим маслата и восъка,  той се екстрактира от листата на храст Северна Мексико(Euphorbia cerifera). Много богат на восъчни естери с високо молекулно тегло. Този състав го прави много твърд  с доста висока точка на топене (70 ° C). Което означава,че въпреки това ако го вземете с вас на плажа или някъде където е горещо, няма да се разтопи. Този восък е известен и с функцията си да прави филм върху кожата, поради това си свойство се използва и в хранителната индустрия за глазиране. Имаме растително масло от жожоба, което има прекрасни омекотяващи и регенериращи свойства за кожата. Тъй като в продукта няма вода, то той няма нужда от консерванти, добавен е растителен витамин Е (токоферол) който е антиоксидант и консервира и запазва маслата в продукта.Въпреки това, продукта има определен срок на годност 3-5 месеца, когато се използва всеки ден.

Парфюмът който са използвали, както са обявили и в техният сайт е само от  ароматни молекули извлечени от растителни източници, етерични масла и несинтетични изолати.

Като цяло продукта е изключително икономичен, достатъчно ми е едно нанасяне в началото на деня, на суха кожа, не го нося със себе си и поради причината,че е доста обемист 92грама,  следващият път бих си взела от мини опаковките им за път. Денят ми е активен, тренирам  почти всеки ден йога,канго джъмпс и други интензивни тренировки. Мога да кажа,че съм го тествала при доста ситуации и успешно ме е "покривал" във всички тях. Считам продукта за изключително ефикасен, обожавам аромата на бергамот и лайм и ми харесва как се комбинира с моята собствена миризма. Препоръчах го на доста мои познати и това, което мога да споделя като всеобщо мнение е лекота, добро абсорбиране и ефективно неутрализиране. Единствено при хората с по-чувствителна кожа се е появило леко раздразнение от основната формула със сода. Тъй като при нанасяне се получава лек филм върху кожата, аз лично го намирам за полезен, тъй като прави лек пилинг и леко изтупвам за да няма следи след това. За това трябва да нанасяме само един тънък слой, защото обикновено сме свикнали да нанасяме няколко пласта за повече сигурност. Това е дезодорант не е антиперспирант и не оставя жълти или други следи по дрехите. Жълтите следи са в следствие на реакция от потта и алуминия, но в продуктите на Schmidt's ,не се съдържат нито алуминий, нито неговите подобни.  За хората с по-чувствителна кожа или тези,които ги дразни филмът който се получава от содата, Schmidt's имат и sensitive серия с друга формула, която не съдържа сода.


  • Икономичен 92г.
  • Екологичен (рециклируеми опаковки)
  • Ефикасност 
  • Избор от аромати и вариации на опаковките
  • Мини опаковки за път
  • Серия за чувствителна кожа




Можете да поръчате директно от сайта на официалният вносител
https://www.schmidts-distributor.com/
с безплатна доствка по Спиди или Еконт.

Опитвали ли сте Schmidt's ? Кой е любимият ви аромат ?
_____________________________________________________________________
Благодаря на Schmidt's за PR пратката и възможността да опитам този продукт.
Мнението в тази статия и изцяло базирано на моите лични впечатления.




Няма коментари